XIPRER

Xiprer.

Dolentes caminades les que hi ha que fer per obligació, sobre tot en aquestes dades tan poc agradoses per la calda afectant, del migdia estiuenc.

En la República Independent del Bolillo, hi ha molt de xiprer , alguns centenaris, arbre sublim, encara que infravalorat i reduït a les terres estèrils i feréstegues de pedra dura , blava, si més no també als cementeris els fa companya decorativa als nostres avantpassats transposats.

Trista hi és avui la República, doncs mira cap l’avall vora mar, la bella Alonis, talassocràcia, fidel al la consegüent potència fenícia Cartaginesa…mals temps corren, Roma pressiona amb les host d’Escipió, els habitants de vora mar no les tenen totes, coneixen de la ferotge tècnica de l’africà (així mal anomenen a Escipió), ja que te per costum passar a ganivet als pobladors i soterrar els poblats conquerits baix un mantell de quatre metres de terra, i així esborrar tot record de costum i record cultural, i al fet construir una nova pàtria romana.

El paisanatge no és conscient de què la pàtria no és mantindrà sols al factir la cultura baix mà, i fer oficial la del opressor, el paisanatge no és conscient que la cultura no fa el país, el país el fa la terra que t’envolta si la defenses amb ordenada militància, i milícia efectiva, el opressor , no li importa la cultura, ell pot comerciar amb ella, fer-la seva inclús permetre-la…la pàtria necessita de soldats fidels. I de líders polítics..no seguidistes del Amo tot poderós.

Les muntanyes avui fan del bell desordre natural, onades impetuoses que es precipiten del cel cap a la mar, amb la bromera dels núvols humits del llebeig…tot és precipita cap a la mar, i com deia Neruda,”quiero saltar al agua para caer en el cielo”, el xiprer compacte creix amb les ramulles convergents cap a la soca fidel.

La lluita no te per finalitat canviar l’accent a la gramàtica.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s